Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013


Μη δικάσεις πριν τον μύθον ακούσης. (το ατύχημα της τροχονόμου)

 

Αρη γεια (24.4.2013)

Σχετικά με το τραγικό δυστύχημα της τροχονόμου.

Ένα μικρό αυτοκίνητο χωρίς συνοδηγό , λόγω εκκεντρότητας φορτίου και με ταχύτητα 40 χιλ. σε φρενάρισμα μπορεί να ντεραπάρει ανεξέλεγκτα! Αν το φανάρι ήταν πράσινο και η τροχονόμος δε φαινόταν παρά στο τέλος, είναι εύκολο να γίνει ατύχημα. Ποιος φταίει;

Μα και η απειρία του οδηγού και η αυτοκινητοβιομηχανία και η τροχαία που αφήνει το φανάρι πράσινο και δυστυχώς και η τύχη.

Προ ετών είχα ένα μικρό αυτοκίνητο, τότε και χωρίς ABS, όπου σε ένα απότομο φρενάρισμα έφυγε και πήγαινε προς το πεζοδρόμιο προς δυο νεαρά παιδιά. Τελευταία στιγμή λόγω εμπειρίας κατάφερα να το ελέγξω και να μη προκληθεί ατύχημα – δεν είχα αφήσει ποτέ τα παιδιά μου να το οδηγήσουν-. Μη δικάζεις λοιπόν χωρίς να έχεις όλα τα δεδομένα. Το συναίσθημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τη λογική.

Βασίλης Μαυρογένης

Μηχανολόγος ΕΜΠ

 

Και ένα ανέκδοτο:

Ένα αυτοκίνητο σταθμευμένο με ανοικτό το καπό βγάζει καπνούς. Πέντε παρευρισκόμενοι λένε τη γνώμη τους. Ενας γιατρός λέει το τριστιπιτέρ φταίει, ένας μπακάλης η τροφοδοσία είναι, ένας δικηγόρος τα μπουζί είναι ένας δάσκαλος τι λέτε βρε παιδιά το ψυγείο είναι. Ρωτάνε τον πέμπτο, που δε μιλούσε, εσύ τι λες; Και αυτός απαντά εγώ δε λέω , είμαι μηχανολόγος!





Αρη γεια

Αθήνα 8.1.13

Εχω πολύ καιρό να σου γράψω, αλλά σε ακούω καθημερινά. Δυό πράγματα:

1.       Διάβασα σε …έγκυρη εφημερίδα το σχόλιο για Παπακωνσταντίνου

«Ο  παππούς του ήταν Ναζί» . Εγραψα το σχόλιο που βέβαια δε δημοσιεύτηκε:



 

2.       Σχετικά με το επίδομα θέρμανσης και γιατί δεν εκδηλώνεται ενδιαφέρον.

Ο νόμος για Αθήνα προβλέπει μέγιστο 8 ευρώ ανά μ2   ή 0,28 ευρώ ανά λίτρο αγοράς που αντιστοιχεί στην κατοικία.

Δεδομένου του ορίου της συνολικής «αντικειμενικής» περιουσίας των 200.000 ευρώ για έγγαμο, περιορίζονται  πάρα πολύ οι δικαιούχοι. Ένα διαμέρισμα 100 – 150 μ2 και ένα εξοχικό στο χωριό 50 μ2 καλύπτουν το όριο.  Σε συγκρότημα 6 διαμερισμάτων των 120 μ2 στη Δροσιά π.χ. δε δικαιούται κανείς επίδομα. (που βέβαια δεν περνά τα 60 – 70 ευρώ συνολικά για κάθε διαμέρισμα).

Επίσης το 8 ευρώ είναι πλασματικό. Π.χ. σε πολυκατοικία 20 διαμερισμάτων (περίπου 1000 μ2) στου Ζωγράφου, αγορά πετρελαίου προβλέπεται να γίνει 4 φορές από 1000 λίτρα. Επομένως το συνολικό ποσόν του επιδόματος θα είναι 280 ευρώ σε κάθε αγορά  και για ένα διαμέρισμα των 50 μ2 50/1000 επί 280 = 14 ευρώ!!! (συνολικά δηλαδή 56 ευρώ το χρόνο)

Σημειώνω ότι οι μισοί συνιδιοκτήτες είναι άνεργοι και μέρος αυτών δεν δικαιούται λόγω περιουσιακών στοιχείων από ψιλή κυριότητα ,συνήθως,  που δεν αποδίδει αλλά μόνο φορολογείται. Αυτοί είναι οι λόγοι απροθυμίας για την λήψη του επιδόματος.  

 

Βασίλης Μαυρογένης

Μηχανικός