Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ποιον θα ψηφίσουμε στις εκλογές;

Τα δανεικά που τα πληρώνουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.
.
Τις περασμένες μέρες έψαχνα τα χαρτιά μου, ήμουν διευθυντικό στέλεχος στον ΟΤΕ, την εποχή εκείνη ήμουν προϊστάμενος επιβλέψεως του Διοικητικού μεγάρου του ΟΤΕ, σε αναφορά μου, το 1985,  για την αύξηση της παραγωγικότητας, προς τη Διοίκηση του ΟΤΕ με ανακοίνωση στον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, μεταξύ των άλλων έγραφα:«Μη ξεχνάμε ότι – με κάποια ίσως υπερβολή - σήμερα οι Ελληνες υπάλληλοι ακόμα και οι ιδιωτικοί, είναι ευχαριστημένοι με την κατάσταση. Οι ποιο πολλοί έχουν κάποια οικονομική άνεση, έχουν το σπιτάκι τους, το ΙΧ τους και ενδεχομένως και το εξοχικό τους, η εργασία τους είναι διασκέδαση και το πρωινό τους, περνά ευχάριστα με τη συζήτηση, τα καφεδάκια και τα τηλεφωνήματά τους. Απόδειξη ότι πολλοί που συμπληρώνουν χρόνο σύνταξης προτιμούν να παραμείνουν γιατί δεν έχουν τι να κάνουν  (!!) λες και ο ΟΤΕ είναι καφενείο για τις ελεύθερες ώρες. Δε σκέφτεται κανείς ότι τα έχομε όλα αυτά με δανεικά που θα τα πληρώσουν τα παιδιά μας σε 5-10 χρόνια.»Και καταλήγω
………..
«Με τα παραπάνω πιστεύω ότι κομίζω γλαύκα στην Αθήνα αλλά θεώρησα τώρα που πλησιάζει το τέλος της καριέρας μου στον ΟΤΕ να τα ξαναθυμίσω….».
Αυτά χωρίς σχόλια.
Βασίλης Μαυρογένης


…Αναρτήθηκε στον ΣΚΑΙ την 22.11.11




  • Ποιον θα ψηφίσουμε στις εκλογές;


    Ειμαι τακτικός ακροατής σου και στα ποιο πολλά συμφωνώ με τις θέσεις σου.
    Λόγω ηλικίας έχω ζήσει όλη τη σύγχρονη πολιτική Ιστορία της Ελλάδας, από τη Δικτατορία του Μεταξά μέχρι σήμερα.

Τα λάθη του ΓΑΠ και ή μικροπολιτική της αντιπολίτευσης.


 
Το λάθος του ΓΑΠ είναι ότι όταν διαπίστωσε ότι δεν θα ήταν θέση να εφαρμόσει τις προεκλογικές υποσχέσεις, έπρεπε τότε να ζητήσει νέες εκλογές ή δημοψήφισμα για την έγκριση της νέας πολιτικής. (κάνε με σοφό να σε κάνω πλούσιο)

Δεν έχει καταλάβει ο Ελληνικός Λαός και πολύ περισσότερο οι  πολιτικοί ότι ένας κόσμος πέθανε και γεννιέται ένας άλλος. Η πλαστή ευμάρεια εξέλιπε. Τώρα πρέπει να προσαρμοστούμε στη νέα κατάσταση.
Τώρα έχει σηκώσει όλο το βάρος ο ΓΑΠ. Δέσμιος και του παλιού ΠΑΣΟΚ  (συνδικαλιστών, συντεχνιών) και τώρα και  των  ΜΜΕ και των τραπεζιτών.
Πιστεύω ότι καλώς ζητά ο ΓΑΠ δημοψήφισμα και δεν είναι ο λαός που θα ψηφίσει , πρέπει τα κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πουν ευθέως τη γνώμη τους θέλουν να μείνουμε στο ευρώ ή όχι. Δεν μπορούν να μένουν στο παρασκήνιο για πολιτικά οφέλη. Την θέλουν τη νέα σύμβαση ή όχι. Να το πουν ευθέως.  Ολοι θέλουμε ανάπτυξη αλλά ποιος θα την κάνει και με τι κεφάλαια όταν υπάρχει πλήρης αναρχία και διάλυση του δημόσιου
Αυτή τη στιγμή έχουμε μονόδρομο. Η ματαίωση με οποιοδήποτε τρόπο του δημοψηφίσματος θα είναι άρνηση στο ευρώ. Προφανώς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση σημαίνει και εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, τώρα το ανακαλύψαμε;; Εχουν τα κόμματα ενημερώσει τον Ελληνικό Λαό ότι μετάβαση στη δραχμή σημαίνει πλήρη κατάρρευση και απέραντη φτώχεια;; Πρέπει κάποτε να ξεκαθαρίσουμε τι θέλουμε.
Δραχμή σημαίνει να φθάσουμε σε φτώχεια, λεηλασίες και πιθανώς επέμβαση του στρατού.
Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας δεν έχει νόημα όταν δεν αποδέχονται τα κόμματα μια ενιαία εθνική πολιτική ομόνοιας και κατανόησης.
Τι μπορεί να προσφέρει ο Σαμαράς όταν πριν δύο χρόνια οι ίδιοι άνθρωποι απέδρασαν, όταν και αυτοί είναι εξίσου ένοχοι για τη διαφθορά που υπήρξε. Ναι εκλογές με 200 βουλευτές και να μη βάλουν υποψηφιότητα όλοι όσοι ήταν αρχηγοί και όσοι διετέλεσαν υπουργοί,  νομάρχες, δήμαρχοι,   γεν γραμματείς από 1974 μέχρι σήμερα και όσοι έχουν εκλεγεί περισσότερες από δυο φορές μέχρι τώρα.
Ει δυνατόν να δημιουργηθούν νέα κόμματα, να φύγουμε το ταχύτερο από τον λαϊκίστικο παλαιοκομματισμό.
Κάποιος μου έλεγε πρόσφατα ότι μοιάζουμε σαν ένα πλοίο που ο καπετάνιος κρατά μια τάπα να μην μπουν τα νερά και βουλιάξει το πλοίο, οι αρχηγοί των κομμάτων τον βρίζουν ανίκανε προδότη τι τάπα είναι αυτή, τι πλοίο είναι αυτό παραιτήσου να αναλάβουμε εμείς (που βάλαμε την τάπα), και όταν αυτός τους λέει να ζητήσουμε βοήθεια για επισκευή από την Ευρωπαική Ενωση,  να ρωτήσουμε όμως τι λένε και οι επιβάτες, τότε πάλι του  φωνάζουνε προδότη ανίκανε που βάζεις τους άλλους να διορθώσουνε το πλοίο και εκχωρείς τα δικαιώματα μας!!
Αθήνα 2.11.2011
Βασίλης Μαυρογένης
Μηχανικός